Toernooiverslagen

Alf trophy 2019

Afgelopen weekend was het weer zo ver: de Alf trophy, het Tilburgse toernooi bij Melmac. Het toernooi startte met een biercantus. Aangezien dit jaar een lustrum jaar was, stond er een echte cantusband klaar. We stonden achter lange biertafels, zongen, dansten en dronken lekkere gele rakkers. Na de cantus gingen de tafels weg en werd er nog meer gedanst.

De volgende ochtend werden we iets wat brak wakker. Gelukkig kon dat ons fanatisme niet baten en werd de een na de andere wedstrijd gewonnen. Zo belandden we in de finale tegen onze groene, Eindhovense vrienden Attila. Na een spannende finale zijn we naar huis gegaan met de beker.

Keizerscup 2019

Op zaterdag 21 en zondag 22 september vond in Nijmegen de jaarlijkse Keizerscup plaats. Rond acht uur vertrokken de auto’s naar Nijmegen, maar de meest geharde toernooigangers gingen uiteraard met de trein. Eenmaal aangekomen was de organisatie zo vriendelijk om onze spullen alvast naar de slaapzaal te brengen, zodat voor ons het feest kon losbarsten. Het thema van het feest was Back To School, waar we met onze outfit van gekleurde peuterbretels en petjes volledig aan voldeden. Ook de vernieuwde biermeter was mee, en aan het nieuwe lid Sam de eervolle taak deze te hele avond te beschermen. De DJ draaide al onze lievelingsnummers, en tot in de kleine uurtjes hebben we ons uitstekend vermaakt in Café Piecken.

Zondag konden we voor een toernooi relatief lang uitslapen: we werden pas om half negen gewekt. Desalniettemin was niet iedereen even fris en fruitig toen de wedstrijden begonnen. Wij deden mee met een volledig eigen team, en een combiteam met Attila. Over de prestaties van dat eerste wil ik het niet hebben, maar het combiteam met Attila ging er met de winst vandoor. Achteraf waren de kenners het er unaniem over eens dat de overwinning volledig aan Erasmus was toe te schrijven, en met name de verduveld scherpe Isabella. Jammer dat het toernooi toen was afgelopen, maar niet lang getreurd: 5 oktober is de Alf Trophy in Tilburg en opgegeven kan bij toco@rskverasmus.nl!

RISK 2019

In het eerste weekend van september werd weer het mooiste toernooi van het jaar georganiseerd! Het toernooi begon met een goed feest, koude biertjes, lekkere muziek en een leuk thema: ‘House met de paus, een zoen van Kim-Jung-un. De machtstrijd kan beginnen, wie zal RISK overwinnen?’ Tijdens het feest stemden de leden op een lijsttrekker van eigen vereniging. De volgende dag werd na de traditionele ochtendbarbeque het toernooi in het zonnetje gespeeld. Tussen de wedstrijden door hielden de gekozen lijsttrekkers een speech. Vooral de speech van Melmac en Attila werd met luid gejuich ontvangen.

De finale was grandioos. Er mochten zelfs pupillen mee oplopen! Na een spannende wedstrijd werd het gelijkspel en won Attila na het nemen van strafworpen. RISK was weer een groot succes! Iedereen heeft weer erg genoten van feest, de barbecue en het toernooi. Riskcommissie, bedankt!!!