Toernooiverslagen

RISK 2021

Op zaterdag 28 en zondag 29 september was het zover, eindelijk stond er na een lange tijd weer een keertje een studentenkorfbaltoernooi op het programma. Namelijk ons eigen super toffe toernooi RISK, tevens mijn allereerste RISK sinds ik lid ben van Erasmus. Ondanks alle maatregelen heeft de RISK-commissie een super leuk toernooi weten te organiseren, dus voordat ik verder ga met mijn stukje eerst nog even hulde aan de RISK-commissie van dit jaar!
Het weekend begon anders dan normaal, namelijk met serieuze oefenwedstrijden en een chinees buffet. Nadat de oefenwedstrijden erop zaten en iedereen had genoten van het heerlijke chinees buffet, was het tijd om te feesten. Voor het feest echt uit kon barsten moesten we nog even laten zien of we onze ‘vijand’ corona niet mee naar RISK hadden genomen. Gelukkig was dit voor niemand het geval en dus kon de enige echte RISK silent disco van start. Direct aan het begin van de silent disco was al te merken dat iedereen weer erg veel zin had in een feestje en de drankjes vlogen er dan ook snel doorheen. Zelfs zo snel en zoveel dat er tijdens het feest nog fusten bij gehaald moesten worden! Dat wij Erasmianen wel tegen een avondje goed doorzuipen kunnen is bij menig mens al wel bekend en dit hebben wij tijdens RISK dan ook nogmaals bewezen. Wij waren als
studentenvereniging ondanks de vele drankjes nog scherp genoeg om drie, ja je hoort het goed, drie biermeters te brassen. Twee Erasmianen hebben zowel de biermeter van Atilla als de biermeter van Hebbes als de biermeter van de Hippo’s weten te brassen. Dus ben benieuwd welke tegenprestaties er zijn bedacht en of de andere verenigingen deze tegenprestaties op een goede wijze zullen volbrengen.

De zondag begon zoals we gewend zijn van RISK met de brakke BBQ. Deze viel ook dit jaar weer erg in de smaak bij iedereen. Na deze heerlijke brakke BBQ was het tijd voor het toernooi. Helaas lieten een aantal ‘burger’ Erasmianen het afweten om ook op de zondag op RISK te verschijnen. De zin: “’s avonds een vent, ’s ochtends een vent!” leek even niet meer voor te komen in het woordenboek van deze Erasmianen. Ondanks dat we uiteindelijk met een team minder mee moesten doen aan het toernooi, hebben we net als op de zaterdagavond laten zien dat wij de beste studentenkorfbalvereniging van Nederland
zijn. Tijdens de finale werd er namelijk tussen beide teams van Erasmus gestreden om de
eerste plaats, dus veel viel er niet meer te verliezen. Na deze mooie Erasmusfinale was het weer tijd voor de taartenprijsuitreiking om het toernooi nog even goed af te sluiten. Een aantal van onze Erasmianen hebben alles uit de kast gehaald om een heerlijke taart te bakken en het resultaat mocht er dan ook zeker zijn! Ik ben er van overtuigd dat, mocht er een keertje een bakwedstrijd worden gehouden onder alle studentenkorfbaltoernooien, wij ook zeker deze titel in de wacht zullen slepen!
Al met al was het weer een erg geslaagd toernooi, dus ik zeg op naar de volgende toernooien van dit seizoen!

Geschreven door: Shaïna de Boer

Domcup 2020

Na 3 mooie overwinningen van de Erasmianen op zaterdag vertrokken wij richting UUUUUtrecht voor het altijd gezellige toernooi de Domcup! Dit jaar zou het weer volle bak zijn, maar liefst 31 Erasmianen durfden het aan om weer liters bier naar binnen te tanken. Verkleed als boefjes stroomden de Erasmianen het feest binnen, de één wat eerder dan de ander. Zo ook kwam onze toernooifeut Joshua a.k.a. Anton wat later binnen om onze Evie te beschermen van al het kwaad. De verzoeknummers van de Erasmianen werden niet door íedereen gewaardeerd, zo gingen onze boefjes helemaal los op ‘love story’ en ‘why tell me why’ en hadden onze Erasmus-hunks liever hun shirt uit dan aan. Dat wij de feestprijs niet hebben gewonnen blijft een godswonder. Het feest ging door tot in de late uurtjes, de tandjes werden gepoetst en iedereen zocht zijn matje op.

Dat laatste bleek voor een aantal Erasmianen nog zeer moeilijk, zeker wanneer er een SKunKer op gaat liggen. De wekker ging véél te vroeg, wat veel Erasmianen niet konden waarderen. Het was nogal stil in de sporthal, iedereen lag nog half te slapen terwijl er een mannetje op een veegmachine het veld schoonveegde. Maar dit was over toen Erasmus de speaker van Hebbes had geregeld, deze enorme speaker was voor de rest van de toernooizondag in handen van Erasmus en ging mee naar alle wedstrijden! Bovendien hebben ook de fitboys en girls in de fitness kunnen meegenieten van hitjes als ‘fuifje, flitsmeister en 22 baco’, wat natuurlijk heerlijk is op de zondagmorgen. Wat extra gezellig is aan zulke drukbezochte toernooien is dat Erasmus teams kunnen rekenen op veel support van hun mede-Erasmianen. Dus bij elke wedstrijd van een Erasmus team luidde de kreet ‘’ERASMIANEN, AANTREDEN’’.

Erasmus deed het weer vanouds goed op de toernooizondag. De kwartfinales werden door alle Erasmus-teams behaald waarbij Erasmus 1 en 2 tegen elkaar moesten. Uiteindelijk haalde alleen Erasmus 1 de halve finale en die werd helaas verloren van de Parabool, zij mochten uiteindelijk na de finale ook de Domcup mee naar huis nemen. Wij kijken terug op een geweldig weekend in Utrecht en kijken nu al uit naar de volgende Domcup!

Geschreven door: Isabella Hagenaars

veluwecup 2019

Wat was het toch weer een mooi weekend. Ik zal jullie even meenemen in hoe ik het heb beleefd.

Voor mij begon dit bij mijn eigen wedstrijden bij Velocitas. Ik moest daarna mijn Velocitasvrienden naar Wageningen brengen. Dit ging niet erg soepel omdat ik al 3 jaar geen schakelauto had gereden. Eenmaal aangekomen met m’n Bumba-hoedje op en m’n lichaam volgeplakt met hartjes gingen we op pad naar de bunker.

Ik was wel iets gewend van studententoernooien door de biercantus waar ik bij was, maar het ging er hard aan toe in de bunker op meerdere vlakken. Er werd een lekker biertje of ander drankje gedronken. Ook werd er hard gedanst, gesjanst, gezongen en ook de strijd om de biermeters ging er hard aan toe. Gelukkig is Evie weer veilig terug naar huis gegaan met dank aan onze superfeuten. Ik had graag nog wat willen vertellen over de tocht terug naar de sporthal, maar daar kan ik me helaas niks meer van herinneren.

De volgende ochtend ging het spektakel gewoon weer verder. De eerste wedstrijden waren moeizaam, het licht was voor sommigen (waaronder ik) nog een beetje te fel en mijn coördinatie was ver te zoeken. Maar daarna ging het niveau omhoog. Er werd geflaneerd in het veld door alle Erasmianen met schitterende acties en doelpunten. De andere verenigingen hadden hier geen antwoord op en Erasmus won dan ook wederom overtuigend de Veluwecup. We hebben op de zondag ook nog keurig ingevallen bij de Hippo’s als tegenprestatie voor de biermeter en we hebben ze keurig aan een laatste plek geholpen, waardoor zij als eerste een taart mochten uitzoeken. Ik vind dat echt een prachtige regel trouwens.

Na een verrukkelijk kwarktaartje keerde iedereen brak en uitgeput huiswaarts. Ik en Nick hadden Beyoncé hard nodig om onderweg niet in slaap te vallen. Voor Simone en Niels werkte dat niet en na een kwartiertje kwam er al hard gesnurk van de achterbank. Wij weten nogsteeds niet wie het was.

Het was een mooi weekend, enorm gaaf dat ik mee mocht! Toco, bestuur en alle super leuke Erasmianen, heel erg bedankt! Joejoe

Geschreven door: Per Bosman

Alf trophy 2019

Afgelopen weekend was het weer zo ver: de Alf trophy, het Tilburgse toernooi bij Melmac. Het toernooi startte met een biercantus. Aangezien dit jaar een lustrum jaar was, stond er een echte cantusband klaar. We stonden achter lange biertafels, zongen, dansten en dronken lekkere gele rakkers. Na de cantus gingen de tafels weg en werd er nog meer gedanst.

De volgende ochtend werden we iets wat brak wakker. Gelukkig kon dat ons fanatisme niet baten en werd de een na de andere wedstrijd gewonnen. Zo belandden we in de finale tegen onze groene, Eindhovense vrienden Attila. Na een spannende finale zijn we naar huis gegaan met de beker.

Keizerscup 2019

Op zaterdag 21 en zondag 22 september vond in Nijmegen de jaarlijkse Keizerscup plaats. Rond acht uur vertrokken de auto’s naar Nijmegen, maar de meest geharde toernooigangers gingen uiteraard met de trein. Eenmaal aangekomen was de organisatie zo vriendelijk om onze spullen alvast naar de slaapzaal te brengen, zodat voor ons het feest kon losbarsten. Het thema van het feest was Back To School, waar we met onze outfit van gekleurde peuterbretels en petjes volledig aan voldeden. Ook de vernieuwde biermeter was mee, en aan het nieuwe lid Sam de eervolle taak deze te hele avond te beschermen. De DJ draaide al onze lievelingsnummers, en tot in de kleine uurtjes hebben we ons uitstekend vermaakt in Café Piecken.

Zondag konden we voor een toernooi relatief lang uitslapen: we werden pas om half negen gewekt. Desalniettemin was niet iedereen even fris en fruitig toen de wedstrijden begonnen. Wij deden mee met een volledig eigen team, en een combiteam met Attila. Over de prestaties van dat eerste wil ik het niet hebben, maar het combiteam met Attila ging er met de winst vandoor. Achteraf waren de kenners het er unaniem over eens dat de overwinning volledig aan Erasmus was toe te schrijven, en met name de verduveld scherpe Isabella. Jammer dat het toernooi toen was afgelopen, maar niet lang getreurd: 5 oktober is de Alf Trophy in Tilburg en opgegeven kan bij toco@rskverasmus.nl!

RISK 2019

In het eerste weekend van september werd weer het mooiste toernooi van het jaar georganiseerd! Het toernooi begon met een goed feest, koude biertjes, lekkere muziek en een leuk thema: ‘House met de paus, een zoen van Kim-Jung-un. De machtstrijd kan beginnen, wie zal RISK overwinnen?’ Tijdens het feest stemden de leden op een lijsttrekker van eigen vereniging. De volgende dag werd na de traditionele ochtendbarbeque het toernooi in het zonnetje gespeeld. Tussen de wedstrijden door hielden de gekozen lijsttrekkers een speech. Vooral de speech van Melmac en Attila werd met luid gejuich ontvangen.

De finale was grandioos. Er mochten zelfs pupillen mee oplopen! Na een spannende wedstrijd werd het gelijkspel en won Attila na het nemen van strafworpen. RISK was weer een groot succes! Iedereen heeft weer erg genoten van feest, de barbecue en het toernooi. Riskcommissie, bedankt!!!