Over Erasmus

De Rotterdamse Studenten Korfbal Vereniging Erasmus is dé korfbalvereniging in Rotterdam van en voor alle studenten aan de Erasmus Universiteit en de Rotterdamse Hogescholen. Het is de korfbalvereniging waar je studentikoze gezelligheid kunt combineren met ongekende sportiviteit, zowel op het veld als in de zaal.

Studentenkorfbal in Nederland kenmerkt zich door de jaarlijks ongeveer 12 studentenkorfbaltoernooien en het Nederlands Studenten Kampioenschap Korfbal (NSK). Het Rotterdamse studenten team (HRO) heeft in 2013 de titel Nederlands Studenten Kampioen Korfbal in ontvangst mogen nemen.

De studententoernooien zijn bijna allemaal op zondag (soms ook de zaterdag ervoor) en worden voorafgegaan door een groot feest op zaterdagavond. Bijna iedere studentenstad in Nederland heeft zijn eigen toernooi; het toernooi van Erasmus, het RISK-toernooi, vindt in het eerste weekend van september plaats.

R.S.K.V. Erasmus speelt behalve op deze toernooien ook in de reguliere competitie. In het seizoen 2022-2023 speelt Erasmus met vijf teams in de competitie. Zowel op het veld als in de zaal komt Erasmus 1 uit in de 2e klasse. Erasmus 2 speelt op het veld reserve 3e klasse en in de zaal reserve 2e klasse. Erasmus 3 speelt op het veld en in de zaal reserve 4e klasse. Erasmus 4 en Midweek spelen beide breedtekorfbal.

De trainingen van Erasmus 1 wordt voor dit jaar verzorgd door coach Chris van Dijk. Erasmus 2 wordt getraind en gecoacht door Joshua Oosterlaken. Spelers uit de selectie zijn afwisselend verantwoordelijk voor de trainingen van Erasmus 3, 4 en trainingsleden. Trainingen zijn altijd op maandag- en woensdagavond voor alle trainings- en competitieleden. Gedurende het veldseizoen maken we gebruik van de accommodatie van RSV Trekvogels (Folkert Elsingastraat 15) om te trainen en te spelen. In de zaal trainen en spelen we in zalen gefaciliteerd door Erasmus Sport, waaronder het gloednieuwe Erasmus Sport Centrum op de campus.

R.S.K.V. Erasmus heeft meer te bieden dan korfbal alleen. Na een competitiedag wordt vaak samen een hapje gegeten of de kroeg opgezocht om te gaan stappen. Daarnaast is er een activiteitencommissie die borrels, een kerstdiner, spelletjesavonden en een verenigingsweekend voor de leden organiseert. Voor sommigen is alleen korfbal niet genoeg. Deze leden zitten in een van onze leuke commissies, zoals de toernooicommissie, de ski commissie of de PR-commissie.

De vereniging kent drie soorten lidmaatschappen:
A-lid: competitie, toernooien en activiteiten.
B-lid: training, toernooien en activiteiten.
C-lid: toernooien en activiteiten.
Ben je geïnteresseerd lees dan verder bij lid worden?