Over Erasmus

De Rotterdamse Studenten Korfbal Vereniging Erasmus is dé korfbalvereniging in Rotterdam van en voor alle studenten aan de Erasmus Universiteit en de Rotterdamse Hogescholen. Het is de korfbalvereniging waar je studentikoze gezelligheid kunt combineren met ongekende sportiviteit, zowel op het veld als in de zaal.

Studentenkorfbal in Nederland kenmerkt zich door de jaarlijks ongeveer 12 studentenkorfbaltoernooien en het Nederlands Studenten Kampioenschap Korfbal (NSK). Het Rotterdamse studenten team (HRO) heeft in 2013 de titel Nederlands Studenten Kampioen Korfbal in ontvangst mogen nemen.

De studententoernooien zijn bijna allemaal op zondag (soms ook de zaterdag ervoor) en worden voorafgegaan door een groot feest op zaterdagavond. Bijna iedere studentenstad in Nederland heeft zijn eigen toernooi; het toernooi van Erasmus, het RISK-toernooi, vindt in het eerste weekend van september plaats.

R.S.K.V. Erasmus speelt behalve op deze toernooien ook in de reguliere competitie. In het seizoen 2019-2020 speelt Erasmus met vier teams in de competitie. Op het veld en in de zaal komt Erasmus 1 uit in de 2e klasse. Erasmus 2 speelt zowel op het veld als in de zaal reserve 3e klasse. Erasmus 3 en 4 spelen beide breedtekorfbal.

De trainingen van de selectie (Erasmus 1 en 2) worden voor het tweede jaar verzorgd door coaches Arnold Alexander en Colin Geene. Tevens coachen zij op zaterdag Erasmus 1 en waar mogelijk ook Erasmus 2. Spelers uit de selectie zijn afwisselend verantwoordelijk voor de trainingen van Erasmus 3, 4 en trainingsleden. Trainingen zijn altijd op maandag- en woensdagavond voor alle trainings- en competitieleden. Gedurende het veldseizoen maken we gebruik van de accommodatie van RSV Trekvogels (Folkert Elsingastraat 15) om te trainen en te spelen. In de zaal trainen en spelen we in zalen gefaciliteerd door Erasmus Sport, waaronder het Erasmus Sport Centrum op de campus.

R.S.K.V. Erasmus heeft meer te bieden dan korfbal alleen. Na een competitiedag wordt vaak samen een hapje gegeten of de kroeg opgezocht om te gaan stappen. Daarnaast is er een activiteitencommissie die borrels, een kerstdiner, spelletjesavonden en een verenigingsweekend voor de leden organiseert. Voor sommigen is alleen korfbal niet genoeg. Deze leden zitten in een van onze leuke commissies, zoals de toernooicommissie, de ski commissie of de PR-commissie.

De vereniging kent drie soorten lidmaatschappen:
A-lid: competitie, toernooien en activiteiten.
B-lid: training, toernooien en activiteiten.
C-lid: toernooien en activiteiten.
Ben je geïnteresseerd lees dan verder bij lid worden?