Activiteiten

Naast de competitie, trainingen en toernooien worden ook gezellige activiteiten georganiseerd. Ieder jaar wordt Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar gevierd. Bovendien is iedere laatste donderdag van de maand een borrel in onze stamkroeg Faas (nu online). Daarnaast gaan we op wintersport en naar gaan we in de zomer op een reis waar we ook nog op een internationaal toernooi spelen.

Kerstdiner 2021

Afgelopen vrijdag was het zover, het eerste kerstdiner van Erasmus dat ik heb bijgewoond! Mijn wens was natuurlijk om dit met jullie allemaal fysiek te kunnen vieren, maar helaas gooide corona voor de zoveelste keer roet in het eten. Desondanks was het weer een hele gezellige activiteit geregeld door onze top AC! Met een wijntje in de hand, de zoom aan en een (mini)kerstboom op de achtergrond werd het gevoel van de fijne kerstdagen bij iedereen naar boven gehaald. Samen met Esmee en Isa zat ik bij Jos, waar we ons best hebben gedaan om van de gerechten een zo’n culinair mogelijk hoogstandje te maken. Ondanks dat wij geen idee hadden wat sommige ingrediënten waren zoals kalamansi gel, schorseneer en verveine hebben we genoten van de creaties die bovendien ook nog eens gezond waren! Daarbij was er bij ons een goede rolverdeling waar te nemen: waar Jos en Isa zich in de keuken aan het uitsloven waren, zaten Esmee en Danique achter de zoom te genieten van de speeches. Gelukkig was daar aan het einde van de avond de afwas nog…
AC nogmaals mijn complimenten hoe jullie in deze lastige tijd de vereniging bij elkaar weten te houden op een leuke, gezellige en onvergetelijke manier! Hopelijk is 2022 een nieuwjaar waar we elkaar weer vaker fysiek mogen zien!

Door: Danique Bosman

SinterklAAS 2021


De activiteit begon met een Sinterklaas-georiënteerde kennisquiz waarin feitjes over
pepernoten, chocoladeletters en natuurlijk het paard van Sinterklaas aan bod kwamen. In een teug door werd in ronde 2 getest hoe goed we de verschillende traditionele sinterklaasliedjes nog kenden.

Op 3 december gingen de Erasmushartjes sneller kloppen, want de goedheiligman had ook onze groene vereniging aangedaan. Bewapend met door de AC-pieten gevulde zakken verdeelden Erasmianen zich over een aantal huiskamers (want Mark en Huug hadden weer eens besloten dat met z’n allen bij elkaar niet mocht). Quizmaster en gecertificeerd slap ouwehoerder Dirk had de schone taak om de avond aan elkaar te praten, terwijl de rest van de AC in een soort zenuwcentrum alle antwoorden van de verschillende groepjes aan het nakijken, opschrijven en doorrekenen was.


Na een korte bierpauze moesten vervolgens binnen een half uur zo veel mogelijk opdrachten van de officiële korfbalpieten-opleiding worden afgestreept. Hiervoor werd in verschillende huiskamers een pepernotentoren gemaakt, burpees gedaan, als een paard gehinnikt, van kleding gewisseld en gedicht alsof het leven er van af hing

Na wederom een bierpauze bleven er 3 teams over die nog voor de winst opgingen. De AC had een zinderend finalespel bedacht, waarin eerst een winterpeen verorberd moest worden, waarna door de overige teamleden een heerlijke halve liter klok geadt diende te worden(uiteraard op kamertemperatuur). Het team die
dit het snelste zou doen, ging er met de winst vandoor. Uiteindelijk wist Isabella de wortel het snelst weg te werken, waarna het adtje nog een formaliteit was en het oudgediendeteam er met de winst vandoor ging. Naast een Pietendiploma verdienden we hiermee ook een bon voor een lekkere borrel bij Vader Kleinjan (voor als het
ooit weer mag).

AC, bedankt weer voor het organiseren van een
geslaagd evenement!


Door: De GoedheiligBram

Risk 2020

💚RISK 2020 WAS TOP!💚Ons toernooi kon niet op de normale manier doorgaan, maar de RISK commissie heeft toch voor een erg geslaagd weekend gezorgd! Op zaterdagavond 5 september liepen er 9 groepjes door de stad om met opdrachten punten te verdienen. Op zondag kon natuurlijk de traditionele ochtend BBQ niet missen, werden er campingspellen gespeeld en werd er afgesloten met een schutterstoernooi.

Fietsdiner

Op vrijdagavond 13 maart hebben we weer genoten van een erg gezellige ac-activiteit, namelijk het fietsdiner! Na een paar afmeldingen was het spannend of het nog door kon gaan. Gelukkig hebben wij een TOP-AC en mochten wij genieten van elkaars gezelligheid, de gerechten en het fietsen. Iedereen kreeg van te voren een rebus die je moest oplossen. De opgeloste rebus verwees naar een straat waar je het voorgerecht ging klaar maken en oppeuzelen. Vervolgens kreeg je van de gastheer of -vrouw een nieuw adres waar je het hoofdgerecht en daarna op het laatste adres je nagerecht ging bereiden. Het was weer een groot succes. Het was zeker deze avond fijn om je gezellige studentenkorfbalvrienden te ontmoeten. Bedankt AC!

Kerst 2019

Kerst wordt bij Erasmus altijd uitgebreid gevierd. Op vrijdag 20 december startten wij met het de traditie van het Kerstdiner waar heerlijk werd gegeten, verschillende speeches werden gehouden en een Kerstverhaal met anekdotes van afgelopen jaar werd voorgelezen. Daarna zijn we de Ierse Pub ingedoken, wat overigens ook een erg mooie traditie is geworden. Daar werd nog lekker geswingd en meegezongen op live muziek.

Op zaterdag 21 december werd door de galacommissie (opgezet vanuit de SKC) het jaarlijkse kerstgala georganiseerd in de mooiste studentenstad van Nederland: Rotterdam. Met een touch of gold zag iedereen prachtig uit, mannen in pak en vrouwen in lange jurken. Voorafgaand aan het gala was er ook veel voorpret met het meevragen van dates met geschreven brieven en al. Tijdens het gala gingen de voetjes van de vloer en werden er heel wat hits meegezongen (mede mogelijk gemaakt door de dj: DJTRD). Het was een top feest! Bedankt voor de organisatie galacommissie 2019!

Sinterklaas 2019

Het heerlijk avondje was weer gekomen. Deze keer een spelletjesavond om van te dromen. Koude biertjes, spannende spelletjes en een pubquiz stond voor ons klaar. Het was heus een gezellige avond zowaar. Bedankt AC, voor de mooie avond. Hieronder kun je zien hoe leuk je op de foto stond!

Erasmusronde 2019

R.S.K.V. Erasmus doet dit jaar mee met de ErasmusSport ClubBattle, georganiseerd door ErasmusSport waar verschillende studenten sportverenigingen tegen elkaar strijden voor een mooie geldprijs. Er staan vier verschillende sportactiviteiten gepland. Twee november stond de eerste activiteit gepland: de Erasmusronde, 5 km. Deze 5 km werd gelopen door Tobias, Roel en Enneke. Gelukkig scheen er een heerlijk zonnetje en hadden de lopers de eerste paar kilometers de wind in de rug.

Tobias kwam als eerste binnen met een tijd van 19:01, Roel kwam iets daarachter met een tijd van 21:30 en Enneke finishte met een tijd van 27:30, drie mooie snelle tijden! Op naar de volgende sportactiviteit.

poolen

De AC organiseerde een erg gezellig avondje poolen in de Delfshaven. Hieronder een sfeerimpressie en de teams!