Activiteiten

Naast de competitie, trainingen en toernooien worden ook gezellige activiteiten georganiseerd. Ieder jaar wordt Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar gevierd. Bovendien is iedere laatste donderdag van de maand een borrel in onze stamkroeg Faas (nu online). Daarnaast gaan we op wintersport en naar gaan we in de zomer op een reis waar we ook nog op een internationaal toernooi spelen.

Lasergamen 2022

Op donderdag 20 oktober vond dan eindelijk de Mooie Boules plaats, mijn eerste activiteit. Eenmaal aangekomen bij de Mooie Boules werd de groep opgesplitst in groepen van 6. Roel haalde zijn team binnen door iedereen om te kopen met bier, dit kon ik uiteraard ook niet afslaan. Iedereen kreeg een baan aangewezen, na enige discussie over de regels begon de onderlinge strijd. De eerste uitdaging begon bij het vinden van het kleine balletje, dat tot mijn verbazing dezelfde kleur had als de ondergrond. Toch bleken een aantal Erasmianen, naast hun talent voor korfbal, ook een talent voor jeu de boules te hebben.

Na een hoop ballen die of op de baan van de buren eindigde of het begin van de baan niet eens haalde, verplaatste iedereen zich met bier en al over het café. De helft rustig aan een tafeltje en de andere helft dook de karaoke bar in. Al snel werd mij duidelijk dat de karaoke bar een begrip op zich is. Na een aantal bier voegde ik mij toe aan de groep die in de karaoke bar stond. Ondanks dat het hok 4 bij 4 was mocht dit de pret niet drukken. Tot mijn verbazing bleken de Erasmianen ook nog eens talent te hebben voor zang. De deur van dit warme karaoke hok werd al snel opengegooid zodat de hele Mooie Boules kon meegenieten van deze mooie zangtalenten. De hits die werden gezongen varieerde van Rehab van Amy Winehouse tot aan Frozen. Na de microfoon een paar keer goed te hebben ontweken, moest uiteindelijk ook ik geloven aan een klein optreden. Echter was er nog veel meer te ontdekken, zo had Jasmijn 4 sjoelbakken gevonden ergens bovenin de Mooie Boules. Na een klein sjoeltoernooi, waarbij Mario er met de winst vandoor ging, eindigde we toch weer met zijn allen in de karaoke bar. Langzaam verlieten de meeste de Mooie Boules en bleven we nog met een klein groepje Erasmianen over. Al snel was iedereen het erover eens om de avond af te sluiten met een goeie vette hap van de HAS. Na een levensgevaarlijke fietstocht waarbij Jasmijn zo’n beetje alle stoplichten in Rotterdam negeerde, kwamen we toch goed aan bij de HAS. Iedereen nuttigde zijn vette hap en vertrok naar huis, voldaan en verzadigd.

Door: Dagmar van ’t Hof

Lasergamen 2022

In de namiddag van zondag 25 september, op een berg midden in het Kralingse Bos vond een helse onderlinge strijd tussen de Erasmianen plaats. Het was tijd voor de tweede activiteit van het seizoen: lasergamen. De opkomst was hoog, zo’n 25 man, wat logisch is na het goede promotiewerk van de AC. Zij kregen de lasergame pistolen eerder die week binnen en hebben ze uitvoerig getest tijdens een vergadering in het nieuwe clubhuis aka de butterslut. Het schijnt alleen dat de buurt hier wat minder blij mee was (de onderbuurvrouw schrok zich te pletter van al het kabaal).

Het eerste spel had wat weg van levend stratego, waarbij de groep onderverdeeld werd in twee teams, en ons Evie en Evert veroverd moest worden. Het werd al snel duidelijk dat dit eerste potje een inkomertje was, aangezien Evie óf Evert nooit gevonden werd binnen de tijd. Het terrein was verder vooral goed door Dave verkend, die in no-time onder de brandnetels zat. Voor het tweede spel werden Evie en Evert ingeruild voor een levend doelwit. De AC wees hier de kreupele Anton en Anke voor aan. Het team van Anton had het slimme idee om Anton’s trui door Koen aan te laten trekken. Het was hierdoor (ondanks het lengteverschil) niet meer te zien dat Anton stiekem Koen was! Helaas raakte het geduld van Anton tegen het  einde van het spel op en maakte hij de grove fout om zich aan tesluiten bij de vuurlinie. Hierdoor sleepte het team van Anke de overwinning binnen. In het derde spel werden de zombies uit de kast gehaald. Zodra je levens op waren, moest je de kleur van je team veranderen in groen en had je als taak om iedereen af te schieten. Het is me even ontschoten wie uiteindelijk dit spel heeft gewonnen. Wel besloot een groepje hun taak als zombie in te ruilen voor de rol van babysitter, nadat een groepje kinderen langs was gelopen die “even wilden schieten”.

Om de activiteit af te sluiten werd de groep onderverdeeld in vier teams. Inmiddels had iedereen de nodige ervaring met de laserguns en waren rookie mistakes zoals het verkeerd selecteren van je team, het verkeerde ‘munitiesoort’ kiezen of vergeten te herladen verleden tijd. De intensiteit van dit laatste potje kan misschien wel het beste worden toegelicht door Vincent, die weliswaar van top tot teen onder de modder zat, maar wel een halve kilometer had afgelegd. Verder zorgden de kleinere teams ervoor dat iedereen bij elkaar bleef en heuse duels werden uitgevochten. Wonder boven wonder bleek ik (Bas) de laatste te zijn die over was, waardoor ik als prijs dit mooie stukje mocht schrijven.

Door: Bas Visser

30 Seconds Toernooi 2022


Station twee op weg naar de Erasmus Grand Slam 

Na het Stef Stuntpiloot gewonnen te hebben, stond de volgende uitdaging op de kalender: het thirty seconds-toernooi. In tegenstelling tot het eerstgenoemde, ging ik hier naartoe met maar één doelstelling: winnen. Tijdens de loting was Frank aan het grappen dat hij helemaal niet wilde winnen, maar het lot had wat anders in gedachten. We werden aan elkaar gekoppeld.  In de poulefase werd gelijk de toon gezet, met een eerste ronde tegen Berend en Jip. Er werden hier belachelijk veel punten neergezet, en elk ander spel zouden de heren tegenstanders gewonnen hebben, ware het niet dat Frank en ik nóg meer punten op het scorebord kregen. Een andere geduchte tegenstander in de poulefase was het tandem Loes en van der Most. Hoewel we ook van dit team wisten te winnen, was het niet het laatste wat we van ze zouden horen.

Na een paar iets makkelijkere, maar daarom niet minder leuke tegenstanders werd de poulefase ge-’clean sweept’; geen enkel verlies geleden.  Ondertussen bleek het in de andere poule erg spannend geworden te zijn. Na alle rondes gespeeld te hebben, was daar sprake van een three way tie. Er moest dus een bliksemronde gespeeld worden, waarin elk van de drie teams maar één beurt kreeg om zo veel mogelijk punten te scoren. Eén van deze teams was het team van Ester en titelverdediger Stef, waarvan ik hoopte dat ze door gingen. Het is natuurlijk niet honderd procent een kampioenschap als je de regerend kampioen niet verslaat. Helaas kwam er wat zand in de motor van dit team, en ze kregen het niet voor elkaar het meeste punten neer te zetten. Een ander team ging door. 

Toen was het tijd voor de finalerondes. Na wat aardig gespeelde potjes kwamen Frank en ik aan in de finale. In de wandelgangen had ik al vernomen dat het team Lara-Joey een gruwelijke tegenstander was, en stiekem scheet ik hem twintig kleuren om dit tweetal tegen te komen in de finale. Maar: de dobbelsteen van het spel kan raar rollen, en als je vaak twee gooit en niet elke keer vijf goed hebt, wordt het een lastige opgave om te winnen. Loes-van der Most knikkerde (tot mijn grote opluchting) Lara en Joey uit het toernooi, en wij kwamen deze poulegenoten weer tegen in de Grand Finale. Deze finale werd nog flink spannend, maar uiteindelijk hadden we onszelf veilig gespeeld en maakte de laatste ronde al niet meer uit. De overwinning was binnen. Op naar het volgende toernooi op mijn route naar de illustere Erasmus Grand Slam: de pubquiz. Zie je daar.

Door: Roel Brouwer

Erasmusweekend 2022


Afgelopen 8 april vertrokken 40 Erasmianen naar het pittoreske Holten in Overijssel. Het was eindelijk weer tijd voor een Erasmusweekend. Nu zeg ik wel doodleuk “weer een Erasmusweekend”, maar voor mij was het de eerste keer dat ik mee ging. Dus op vrijdagavond rond een uur of 5 stapte ik onwetend van wat ging komen in de auto richting kampeerboerderij De Zuurberg. Waar wij werden ontvangen met het treurige nieuws dat een AC-lid vermoord was. En geloof het of niet maar alle verdachtenwaren toevallig allemaal verzameld op dezelfde kampeerboerderij. De aanwezige politie kon niet opmaken wie de dader was dus werden wij erop uitgestuurd om op speelse wijze erachter te komen wie schuldig is. In om en nabij 2 uur tijd werden alle verdachten verregaand ondervraagd en werd stukje bij beetje het verhaal duidelijker. Uiteindelijk leidde dit spel tot een ongekende apotheose: niet alleen hadden alle verdachten een motief, maar ook, niet minder onbekend, werd de titel chef-frituur uitgedeeld. Dit jaar is Berend er met de titel vandoor gegaan.

Nadat deze zaken op orde waren gesteld barstte het feest los en werden er her en der spelletjes gespeeld tot vroeg in de ochtend. De volgende ochtend werden we al vroeg uit onze bedjes getrokken om ons alvast op te frissen voor het ontbijt en de activiteit: tandemfietswijnproeverij. Met goede moed vertrokken we op onze tandemfietsen om eerst eens goed te grazen genomen te worden door een hagelbui. Hierna wachtten Joost en Josien ons op met een witte wijn. Deze gleed wel aardig naar binnen en gaf ons zo veel kracht dat mijn groepje het groepje voor ons haast inhaalde en we samen strandde bij Isabella en Anke die ons een rosé voorschotelden in ruil voor een goed gezongen liedje. Onze reis volgde richting de top van de Holterberg waar wij werden opgewacht voor de een na laatste stop van de reis: Stef en Dirk en de rode wijn. Inmiddels was het al aardig gezellig geworden op de fietsen die steeds moeilijker werden om te besturen. Dus was deze stop wel een aardige plek om ook even van het uitzicht te genieten en waar we zowaar Rutgers favoriete passie ontdekt: treinen. Naderhand vertrokken wij met alle achterblijvers samen terug naar de boerderij waar Shaïna ons ook nog eens opwachtte met een cava. Na een lekkere pizza als lunch en een middag gevuld met spelletjes en oefenen en een lekkere maaltijd was het ook nog eens tijd voor de bonte avond. Het was mooi om te zien hoe ieder groepje uitermate hun best had gedaan om een zo spectaculair mogelijke show op te zetten. Ik heb uren mijn handen kapot geklapt voor dansjes, zelfgemaakte liedjes, miss
studentenkorfbal, watermeloenen die met zo veel kracht op de grond gegooid werden dat ze zelfs in Groningen nog dachten dat dit wel een erg flinke beving was. Uiteindelijk bleek, niet totaal onbegrijpelijk, dat de dans van de 3 biggetjes en 3 wolven het meest in de smaak viel en die mocht dus nogmaals opgevoerd worden waardoor ik nog steeds last heb van mijn rug. Ook deze avond eindigde in de late uurtjes.

Op de laatste dag was opstaan nogmaals niet erg makkelijk, maar gelukkig had de AC iets in petto. Ook deze allerlaatste dag was er een activiteit gepland. Toen alles netjes was opgeruimd vertrokken we met z’n allen om een middag een lekker partijtje oer-Hollands te klootschieten, of langebaan-jeu-de-boules zoals ik het ook gehoord heb. Voor de onwetende lezer, bij deze sport is het de bedoeling om met zo weinig mogelijk worpen een traject af te leggen, en dan is het ook de bedoeling dat je de bal niet kwijt raakt want dat schijnt nogal duur te zijn. We kwamen zelfs nog de meervoudig kampioen klootschieten uit de omgeving tegen. Zij gaf ons enkele tips die onze techniek beduidend verbeterde. Na deze tips vlogen wij door de rest van het parcours om zo snel mogelijk op het terras in de zon te eindigen waar ook het weekend werd afgesloten.

Door: Menno Smit

Stefstuntpiloot 2022

Na een aantal lange coronajaren mocht de op één na hoogste arena die we binnen de vereniging kennen weer betreden worden: het Stef Stuntpiloottoernooi (het hoogste podium blijft natuurlijk het jaarlijkse onofficiële Erasmusvoetbaltoernooi). Hoewel ik al jaren lid ben, had ik me persoonlijk nog nooit mogen meten aan de andere titanen van dit spel, dus ik was erg benieuwd hoe het ons af zou gaan. Na een korte uitleg uitleg en een strategiebespreking met mijn teamgenoot Kars konden we van start.

Voor iedereen die nog nooit Stef Stuntpiloot heeft gespeeld: het lijkt makkelijk, en dat is het in theorie ook wel, maar in de praktijk moet je het even door krijgen. Het werd een erg pittige poulefase, tegen doorgewinterde Erasmianen die het spel wel konden dromen. Na een paar keer goed in ons hemd gezet te worden, begon ik het toch wel aardig door te krijgen: je moet je vliegtuigje nét over de hendel van de persoon na je tikken. Toen we deze strategie eenmaal gefinetuned hadden, volgde net op tijd de ene ‘clean sweep’ na de andere. Door deze late comeback kwamen we wonder boven wonder met de hakken over de sloot de poulefase uit.

In de knock-out fase werd de lijn doorgezet: een clean sweep hier, een overtuigende overwinning daar. Zonder echt in diepe problemen te komen werd de finale bereikt. Ditmaal waren onze tegenstanders Josien en Emma, die we misschien al eerder in het toernooi tegen waren gekomen (maar dat weet ik niet zeker). Ondanks de fanatieke inzet van onze tegenstandsters, zaten we nu zo goed in ons spel dat verliezen eigenlijk onmogelijk was. Ook in de finale werd een overtuigende winst genoteerd, waarna we een zure, op een misverstand gebaseerde prijs in ontvangst mochten nemen. Als felicitatie had de AC twee grote hoeveelheden Apfelkorn op de bar klaargezet, die voor ons bedoeld waren. Wat helaas even langs ons heen ging, was dat het niet per sé de bedoeling was dat die twee bakken direct geat moesten worden. Na een korte twijfelachtige blik naar elkaar geworpen te hebben, zetten we ons er maar toe: dit  Herculeswerk zou wel even geklaard worden. Beroemde laatste woorden.

De rest van de avond kan ik niet zo’n helder verslag meer van doen; er zitten een aantal gaten in mijn herinnering. Mijn teamgenoot Kars deponeerde zijn lading Apfelkorn discreet in de bosjes achter de kantine, maar dit was helaas niet voor mij weggelegd. Ik kan je niet precies vertellen wat er nog op de silent disco gebeurd is, maar ik kan je wel vol zekerheid vertellen dat het erg leuk was. Lekker een beetje schreeuwen terwijl je jezelf niet kunt horen maar anderen jou wel, wie wil dat nou niet. Het was top om deze Erasmiaanse traditie weer een jaar te mogen meemaken, en ik hoop er volgend jaar weer bij te zijn. Tot dan!

Door: Roel Brouwer

Skireis 2022

Begin deze maand vond er werkelijk waar, een mega vakantie plaats. Drie maart reisden er 27 Erasmianen af naar het dorpje Avoriaz, gelegen onder het meer van Genève, super dicht bij de Zwitserse grens. Onze reis begon goed toen 2 stevige, vastberaden en kortpittige dames ons in hun bus verwelkomden: Karen en Maaike. Ze zeiden gelijk “we hebben slecht nieuws voor jullie, eigen alcoholconsumptie is verboden en wij rijden jullie ook weer terug”. Nog onwetend waren ze, dat we stuk voor stuk allemaal een beetje verliefd op ze zouden worden, en dat dit dus helemaal geen straf was, maar juist een zegen. Toen we allemaal waren geplaceerd kon de busreis beginnen. Er ontstond een natuurlijke verdeling en er was voor ieder wat wils; je kon woorden gaan puzzelen met Sanne, achterin de bus een potje 30 seconds spelen of juist voorin een goed gesprek met Larissa en Susan aanknopen. De busreis ging ook in een zucht voorbij en voor je het wist stapte we de uit in de bergen. Allemaal wat moe-ig met rug- en nekpijn, maar de frisse buitenlucht en een uitzonderlijke zonsopgang waren een goede remedie. Snel op de latten en gaaaaan! De week voor de skireis vroeg ik aan Danielle (skico) of ze vertrouwen had in de reis, toen  sprak ze uit “op zich wel, maar de communicatie met Totally, onze reisorganisatie, gaat niet super, dus ik houd mijn hart vast”. Ik verzekerde haar dat dat vast wel mee zou vallen en het allemaal wel goed zou komen. Helaas moet ik achteraf toegeven dat ze wel een degelijk punt maakte. Zo begon de eerste ski dag ook met slecht nieuws voor de lessers; hun eerste les was afgezegd. Gelukkig kan de skico ook een flink staaltje skiën dus konden zij ze voor een dagje leren hoe je het beste in een pizza punt de piste af kan. We ontmoetten elkaar weer voor de lunch en werden bediend door een ober die nog harder rent dan Jip tijdens je gemiddelde wedstrijd bij 1. Beide doen ze het een beetje voor de show heb ik het idee…

Na de lunch was er het idee om naar Zwitserland te skiën, 3 liftjes en 1 piste en je was er al). Daar aangekomen Waagde een aantal Erasmianen zich aan de Swiss Wall (steilste piste ter wereld!). Met zwetende handjes en knikkende knieën kwam iedereen heelhuids beneden. Tegelijkertijd dachten de anderen heel gewiekst de Swiss Wall te hebben vermeden, maar kwamen zonder er erg in te hebben op een piste die zo steil was dat op een gegeven moment iedereen met de beentjes  omhoog verspreid over de piste lag. De dag liep daarna tegen een eind aan en de nacht kon beginnen. Dit startte in een kroeg met muziek die eigenlijk alleen ik leuk vond, dus we verplaatsen ons snel naar La Place, wat later onze stamkroeg bleek te worden.

Dag twee was net zo leuk als de eerste en eigenlijk vooral ook heel erg hetzelfde. Lekker skieen, lekker lunzen, en lekker bieren. Na afloop kregen we een gratis fust van Totally. Of dit nou was om sorry te zeggen van vorig jaar, of van alle stommiteiten van dit jaar, was voor de meeste onduidelijk. Het maakte ook niet zo veel uit, we stonden in het zonnetje namelijk gratis bier te drinken, wie stelt er dan nog vragen? Die avond begaven we ons weer naar La Pace. Het was erg gezellig, en de sfeer zat er goed in. Iedereen werd gedurende de avond een beetje heetbloedig. Op een geven moment taaide de oudjes af en zette de jonkies van de groep het feest nog even door in een bar die iets weg had van de Yeti bar in Tirol.

Op de laatste dag liepen de meningen uit een wat er gedaan moest worden. Er was een  gezonde continue 50/50 verdeling van mensen op de piste en op de terrassen. Aan het einde van de dag verzamelde we voor een traditiegetrouwde groepsfoto en maakte we met z’n alle onze laatste afdaling. De sfeer maakte nog even een 180 graden draai toen het leek alsof de ski’s van een aantal Erasmianen gestolen waren. Niks bleek gelukkig minder waar, ze waren gewoon alleen verplaatst. En helden Kars en Jim hadden ze gelukkig gevonden. Zo stapte iedereen met een gerust hart, een voldaan gevoel en een moe hoofd de bus in. We deden onze oogjes dicht en waren weer snel terug in Rotterdam.

Het was echt een super reis en ik hoop dat de reis volgend jaar net zo’n succes wordt. Dat heb ik in ieder geval zelf in de hand want Deskiderius 2023 wordt door niemand minder georganiseerd dan ik zelf. Allemaal komen dus!!!! Groetjes!

Door: Roos Meijer

Kerstdiner 2021

Afgelopen vrijdag was het zover, het eerste kerstdiner van Erasmus dat ik heb bijgewoond! Mijn wens was natuurlijk om dit met jullie allemaal fysiek te kunnen vieren, maar helaas gooide corona voor de zoveelste keer roet in het eten. Desondanks was het weer een hele gezellige activiteit geregeld door onze top AC! Met een wijntje in de hand, de zoom aan en een (mini)kerstboom op de achtergrond werd het gevoel van de fijne kerstdagen bij iedereen naar boven gehaald. Samen met Esmee en Isa zat ik bij Jos, waar we ons best hebben gedaan om van de gerechten een zo’n culinair mogelijk hoogstandje te maken. Ondanks dat wij geen idee hadden wat sommige ingrediënten waren zoals kalamansi gel, schorseneer en verveine hebben we genoten van de creaties die bovendien ook nog eens gezond waren! Daarbij was er bij ons een goede rolverdeling waar te nemen: waar Jos en Isa zich in de keuken aan het uitsloven waren, zaten Esmee en Danique achter de zoom te genieten van de speeches. Gelukkig was daar aan het einde van de avond de afwas nog…
AC nogmaals mijn complimenten hoe jullie in deze lastige tijd de vereniging bij elkaar weten te houden op een leuke, gezellige en onvergetelijke manier! Hopelijk is 2022 een nieuwjaar waar we elkaar weer vaker fysiek mogen zien!

Door: Danique Bosman

SinterklAAS 2021


De activiteit begon met een Sinterklaas-georiënteerde kennisquiz waarin feitjes over
pepernoten, chocoladeletters en natuurlijk het paard van Sinterklaas aan bod kwamen. In een teug door werd in ronde 2 getest hoe goed we de verschillende traditionele sinterklaasliedjes nog kenden.

Op 3 december gingen de Erasmushartjes sneller kloppen, want de goedheiligman had ook onze groene vereniging aangedaan. Bewapend met door de AC-pieten gevulde zakken verdeelden Erasmianen zich over een aantal huiskamers (want Mark en Huug hadden weer eens besloten dat met z’n allen bij elkaar niet mocht). Quizmaster en gecertificeerd slap ouwehoerder Dirk had de schone taak om de avond aan elkaar te praten, terwijl de rest van de AC in een soort zenuwcentrum alle antwoorden van de verschillende groepjes aan het nakijken, opschrijven en doorrekenen was.


Na een korte bierpauze moesten vervolgens binnen een half uur zo veel mogelijk opdrachten van de officiële korfbalpieten-opleiding worden afgestreept. Hiervoor werd in verschillende huiskamers een pepernotentoren gemaakt, burpees gedaan, als een paard gehinnikt, van kleding gewisseld en gedicht alsof het leven er van af hing

Na wederom een bierpauze bleven er 3 teams over die nog voor de winst opgingen. De AC had een zinderend finalespel bedacht, waarin eerst een winterpeen verorberd moest worden, waarna door de overige teamleden een heerlijke halve liter klok geadt diende te worden(uiteraard op kamertemperatuur). Het team die
dit het snelste zou doen, ging er met de winst vandoor. Uiteindelijk wist Isabella de wortel het snelst weg te werken, waarna het adtje nog een formaliteit was en het oudgediendeteam er met de winst vandoor ging. Naast een Pietendiploma verdienden we hiermee ook een bon voor een lekkere borrel bij Vader Kleinjan (voor als het
ooit weer mag).

AC, bedankt weer voor het organiseren van een
geslaagd evenement!


Door: De GoedheiligBram

Risk 2020

💚RISK 2020 WAS TOP!💚Ons toernooi kon niet op de normale manier doorgaan, maar de RISK commissie heeft toch voor een erg geslaagd weekend gezorgd! Op zaterdagavond 5 september liepen er 9 groepjes door de stad om met opdrachten punten te verdienen. Op zondag kon natuurlijk de traditionele ochtend BBQ niet missen, werden er campingspellen gespeeld en werd er afgesloten met een schutterstoernooi.

Fietsdiner

Op vrijdagavond 13 maart hebben we weer genoten van een erg gezellige ac-activiteit, namelijk het fietsdiner! Na een paar afmeldingen was het spannend of het nog door kon gaan. Gelukkig hebben wij een TOP-AC en mochten wij genieten van elkaars gezelligheid, de gerechten en het fietsen. Iedereen kreeg van te voren een rebus die je moest oplossen. De opgeloste rebus verwees naar een straat waar je het voorgerecht ging klaar maken en oppeuzelen. Vervolgens kreeg je van de gastheer of -vrouw een nieuw adres waar je het hoofdgerecht en daarna op het laatste adres je nagerecht ging bereiden. Het was weer een groot succes. Het was zeker deze avond fijn om je gezellige studentenkorfbalvrienden te ontmoeten. Bedankt AC!

Kerst 2019

Kerst wordt bij Erasmus altijd uitgebreid gevierd. Op vrijdag 20 december startten wij met het de traditie van het Kerstdiner waar heerlijk werd gegeten, verschillende speeches werden gehouden en een Kerstverhaal met anekdotes van afgelopen jaar werd voorgelezen. Daarna zijn we de Ierse Pub ingedoken, wat overigens ook een erg mooie traditie is geworden. Daar werd nog lekker geswingd en meegezongen op live muziek.

Op zaterdag 21 december werd door de galacommissie (opgezet vanuit de SKC) het jaarlijkse kerstgala georganiseerd in de mooiste studentenstad van Nederland: Rotterdam. Met een touch of gold zag iedereen prachtig uit, mannen in pak en vrouwen in lange jurken. Voorafgaand aan het gala was er ook veel voorpret met het meevragen van dates met geschreven brieven en al. Tijdens het gala gingen de voetjes van de vloer en werden er heel wat hits meegezongen (mede mogelijk gemaakt door de dj: DJTRD). Het was een top feest! Bedankt voor de organisatie galacommissie 2019!

Sinterklaas 2019

Het heerlijk avondje was weer gekomen. Deze keer een spelletjesavond om van te dromen. Koude biertjes, spannende spelletjes en een pubquiz stond voor ons klaar. Het was heus een gezellige avond zowaar. Bedankt AC, voor de mooie avond. Hieronder kun je zien hoe leuk je op de foto stond!

Erasmusronde 2019

R.S.K.V. Erasmus doet dit jaar mee met de ErasmusSport ClubBattle, georganiseerd door ErasmusSport waar verschillende studenten sportverenigingen tegen elkaar strijden voor een mooie geldprijs. Er staan vier verschillende sportactiviteiten gepland. Twee november stond de eerste activiteit gepland: de Erasmusronde, 5 km. Deze 5 km werd gelopen door Tobias, Roel en Enneke. Gelukkig scheen er een heerlijk zonnetje en hadden de lopers de eerste paar kilometers de wind in de rug.

Tobias kwam als eerste binnen met een tijd van 19:01, Roel kwam iets daarachter met een tijd van 21:30 en Enneke finishte met een tijd van 27:30, drie mooie snelle tijden! Op naar de volgende sportactiviteit.

poolen

De AC organiseerde een erg gezellig avondje poolen in de Delfshaven. Hieronder een sfeerimpressie en de teams!