Wedstrijdverslagen

Match of the week: Erasmus 4 – Korbatjo 4


Op een mooie, zonnige zaterdag, ging Erasmus bier voor de volle buit tegen korbatjo 4. In de eerste helft zat het weer mee, maar de doelpunten niet. Er werd niet veel gescoord in de eerste helft, waardoor de ruststand 3-2 was voor Erasmus. In de eerste helft kreeg de wedstrijd ook nog een bezoekje van een paar studerende, naakte heren. Nadat zij ook hun doelpuntje hadden meegepakt ging de wedstrijd verder.

Na een paar vrolijke woorden in de rust ging Erasmus bier na de rust vol goede moed er tegen aan. Na mooie doelpunten van o.a. Mareen, Abel en Harrie(y) liep Erasmus uit naar een eindstand van 13-5. Voor Erasmus was hiermee de wedstrijd nog niet uitgelopen aangezien er in de 3e helft vrolijk werd verder gegaan met het scoren. Dit keer met het opdrinken van de welverdiende biertjes. Het veldseizoen werd hiermee goed afgesloten. Op naar nog een betere zaalseizoen!


Geschreven door Jelmer (Harriey) Le Kluse

match of the week: Erasmus 1 – Keep Fit 1

Op de laatste (bijna letterlijk) groene zaterdag van de eerste seizoenshelft, alleen Fortis speelde niet in het groen, trad het eerste aan tegen Keep Fit uit Roosendaal. Voor veel mensen een onbekende tegenstander. Behalve dat er een hele snelle heer bij zat, was er vrij weinig bekend… Het was dus aan ons om de wedstrijd vanaf het begin te domineren.

Dat werd nog een mooie uitdaging, want de desbetreffende heer opende in de 3e minuut de score voor de bezoekers. Deze werd echter al snel gecounterd door Werner, die een goede wedstrijd speelde. De thuisploeg had ondanks het lengte overwicht veel moeite met het fysieke (rebound)spel van Keep Fit. Het leek af en toe meer op een wedstrijdje vrijworstelen onder de paal. Na dertig minuten korfballen floot de scheids met een 8-7 tussenstand af voor de rust.

In de tweede helft was het zaak om de voorsprong uit te breiden, onder het fysieke spel van de gasten uit te spelen en de aanvallen langer te laten duren. Dat leek aardig te lukken. Beate scoorde na een lange aanval met veel schotpogingen het eerste positieve gat van twee doelpunten binnen. Daarna ging het snel. Stef (VO) en Werner schoten uiteindelijk het gat van 7 & 8 doelpunten binnen. Na nog een laatste slotoffensief van de gasten, floot de scheids af bij een 19-14 eindstand. Volgende week nog één keer op het veld knallen tegen Togo voordat we onze zaalschoenen weer opzoeken.

Match of the week: Vriedenschaar 2 – Erasmus 2

Beschreven in herschreven quotes van Johan Cruijf: 

Het behoort tot de wetten van het korfbal dat op succes vaak een grote teleurstelling volgt.

Je moet schieten, anders kun je niet scoren.

Als je sneller wil spelen kun je wel harder lopen maar in wezen bepaalt de bal de snelheid van het spel.

Alleen 2-2 spelen, kan nooit functioneren. Je driehoeken vallen weg. Je moet altijd driehoeken hebben, want alleen dan heb je constant twee afspeelmogelijkheden.

Korfballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel korfballen.

Er zijn veel mensen die kunnen zeggen dat een korfbalploeg slecht speelt; er zijn weinig mensen die kunnen zeggen waarom ze slecht speelt en er zijn slechts een paar mensen die kunnen zeggen wat er moet gebeuren om ze beter te laten spelen.

M.a.w. De wedstrijd tegen Vriendenschaar liep al snel uit op een verlies. Eindstand: 22-12

Herschreven door: Enneke Wilschut

match of the week: Trekvogels 2 – Erasmus 3

Op de eerste zaterdag van oktober 2019, een koude maar relatief zonnige dag, was het tijd voor alweer de derde wedstrijd van Erasmus 3 van dit veldseizoen. En wat voor wedstrijd zou het worden: de tegenstander was niemand minder dan de huurbaas van Erasmus: Trekvogels! Wat een uitwedstrijd zou moeten zijn, voelde dus als thuiswedstrijd. Na twee teleurstellende nederlagen tegen het sterke PKC was Erasmus 3 er klaar voor om weer een overwinning te pakken. Dit zou echter nog zwaar worden. Trekvogels was nog ongeslagen in de poule.
Voordat de wedstrijd gespeeld kon worden toonden de eerste obstakels naar de overwinning zich al: met twee van de vier heren geblesseerd was het lang nog maar de vraag of de wedstrijd daadwerkelijk gespeeld kon worden. Gelukkig waren naar-Attila-overloper Otto en de altijd gezellige Sjakie bereid om mee te spelen. Aan de andere kant speelde ook een bekende van Erasmus mee, namelijk RvC-lid Joep. Al met al beloofde het een leuke, spannende wedstrijd te worden.
Spannend bleek het na 15 minuten al niet meer. Trekvogels 2 stond op scherp, en bijna elk schot dat gelost werd raakte de korf. Of Erasmus 3 stond simpelweg te slapen in het veld. Hoe dan ook, bij veel spelers werd al snel de knop omgezet van ‘gefrustreerd dat de wedstrijd slecht gaat’ naar ‘laten we er maar gewoon een gezellige wedstrijd van maken’. Dit is dan ook zeker gelukt. Naarmate de tweede helft naderde begon Erasmus 3 eindelijk een beetje mee te scoren met Trekvogels, maar de voorsprong die was gemaakt door de verrassend goede tegenstanders is nooit meer ingehaald. De wedstrijd werd afgefloten met een 22-12 verlies voor Erasmus 3, maar de spelers van het derde verlieten met geheven hoofd het speelveld.
Nogmaals enorm bedankt aan Otto en Sjakie, zonder jullie hadden we de wedstrijd niet kunnen spelen!

Schrijfster: Josien Hamerslag

Match of the week: Erasmus 4 – PKC 6

De dag staat nog bij velen van het Bierde in het geheugen gegrift. Een fenomeen vond plaats waar men het nog lang over zou hebben. Het complete Bierde was aanwezig, voltallig en zelfs niet al te brak. En ohja, er werd ook nog een potje gespeeld tegen PKC.

PKC6 stond op deze Groene zaterdag op het menu. En met een gezonde trek naar overwinning begonnen de spelers van het Bierde aan de warming up in het herfstzonnetje. Spieren werden gestrekt, schoten geoefend, vakken besproken en sprintjes getrokken. Het Bierde heeft al vaker tegen teams van PKC gestaan, maar elke keer waren de Papendrechters te sterk voor de Rotterdammers. Tot vandaag. Althans, dat hoopten we…

Het startsignaal klonk schel op de vroege morgen over het veld. Terwijl de Erasmiaanse verdediging de slaap nog een keer extra uit de oogjes veegde, begon de aanval met het opzetten van een offensief. Het duurde niet lang of het eerste puntje viel. Aan de kant van Erasmus wel te verstaan. De sterren leken in de juiste positie te staan voor de Rotterdammers. Echter had de horoscoop meer te vertellen dan ‘Je dag zal vliegend van start gaan’.

De teams gingen de rust in met een stabiele 4-4. 25 minuten gespeeld, aan elkaar gewaagd en gemotiveerd tot op het bot. Strijden wilden de Erasmianen, alles voor de winst, wat zeker niet onmogelijk leek.

De tweede helft ging van start en al snel stookte PKC de motor hoog op. Te hoog, voor het vierde legioen uit 010. Onze verdediging kon het niet aan en hoe verder de wedstrijd leek te komen, hoe makkelijker de ballen van de Papendrechters de weg door de korf wisten te vinden. Echter, er was nog tijd op de klok zichtbaar en zolang de scheidsrechter niet affloot was het spel nog niet gespeeld. De spelers uit het Rotterdamse wisten ondanks de regen die ze moesten trotseren toch nog een aantal punten te scoren. Maar het mocht niet baten. Met de uitslag 5-13 verlieten de spelers van het bierde het veld. Nat van de regen en toch afgedroogd door PKC. Maar het Bierde zou het Bierde niet zijn als de strijd daar zou stoppen.

Alle spelers snelde zich naar de kantine. Iedereen wist; de derde helft is aangebroken. Spoedig stonden er 10 koude pretpalen klaar, van alle PKC’ers was geen spoor meer te bekennen. En iedere speler van het Bierde wist, de belangrijkste helft, die winnen wij toch altijd! Eeeuuuuhh Bier!

Schrijver: Dirk (Vincent) Verhoef

match of the week: erasmus 1 – Atlas 1

Zaterdag 21 september was Atlas 1 uit Rittum de tegenstander van Erasmus 1. Ondanks een heerlijk herfstzonnetje en een goed gelukte teamfoto voorafgaand aan de wedstrijd, kwam Erasmus slecht uit de startblokken. Na vijf minuten keek Erasmus tegen een 3-1 achterstand aan, maar daarna herpakten ze zich langzaam. Door doelpunten van Werner, Rick, Sanne en Stef boog Erasmus de achterstand om in een voorsprong, en ook het spel werd duidelijk beter.

De rust werd gehaald met een 8-5 voorsprong, en na rust was Erasmus duidelijk de betere partij. Mede door een paar afstandsschoten van Willem, die de zieke Kars verving, werd het verschil verder uitgebreid tot 11-6. De kansen kwamen steeds gemakkelijker en de doelpunten eigenlijk ook, waaronder ook de eerste goal van Esmée in 1. Uiteindelijk kan Erasmus tevreden terugkijken op een 14-8 overwinning!

Schrijver: Stef (Jelmer) Bastiaans