Wedstrijdverslagen

Match of the week: KOAG 1 – Erasmus 1

Na de zeperd vorige week tegen concurrent Vriendenschaar mocht E1 deze week aantreden tegen koploper en kampioenskandidaat numero uno KOAG. Met een gehavend team nog wel, want Liza en Emma geblesseerd en Nadine tijdelijk op ‘non actief’ so to speak. Char en Ennie begonnen in de basis.

Voordat we beginnen wil ik eerst nog even terugkijken op de eerste wedstrijd, een paar maanden geleden. Ook toen was al bekend dat KOAG hoge ogen ging gooien, maar we speelden toen een zeer verdienstelijke wedstrijd. Dat wil zeggen dat we zo’n 45 minuten mee konden en daarna werden weggeschoten naar een 9-19 nederlaag. Lang wisten we KOAG te frustreren en dat wilden we deze week eigenlijk weer, maar dan langer en beter. Het plan was dan ook vooral om geduld te bewaren en zo KOAG minder aan de bal te krijgen. Beetje Fortuna, maar dan minder extreem.

Goed, de wedstrijd dan. Een andere opdracht was om vooral te durven verdedigen. En verdedigen deden we. We hielden de meest scorende ploeg uit de poule op VIER doelpunten in de eerste helft. Pure klasse als je het mij vraagt (en een beetje geluk natuurlijk hier en daar…). Wat dan wel frustrerend is, is dat we er aanvallend geen gebruik van konden maken. Ook KOAG zat er namelijk goed op en van de (hier en daar goede) kansen, werd er in de eerste 30 minuten maar 1 verzilverd. De kleedkamer werd derhalve opgezocht met een 4-1 tussenstand, iets dat we niet vaak meemaken.

Na rust zouden er meer doelpunten vallen. Beide ploegen scoorden snel achter elkaar, waarna KOAG kon uitlopen naar 7-3. Erasmus toonde veerkracht, maar steeds als er twee Rotterdamse doelpunten werden gemaakt, volgden er even veel van KOAG. Toch kwamen we terug tot 11-9 doordat we niet opgaven en de duels aan bleven gaan. De opgelegde kans op 11-10 was zo verrassend dat deze werd gemist, anders had ik het nog wel willen zien. Uiteindelijk wist KOAG de wedstrijd met 12-9 in het slot te gooien en hielden zij de punten in Krimpen.

Even tijd voor de complimenten… Rick die meneer Scheek wederom een lastige middag bezorgde. Kars die meer onderscheppingen had dan het aantal vingers dat er in zijn vak stonden. Charlotte en Enneke die beiden een prima pot speelden in deze pittige wedstrijd om in te vallen. Al met al een goede wedstrijd van Groen.

Daar moet nu alleen wel een gevolg aan worden gegeven. Door de eerdergenoemde zeperd, missen we punten. Die moeten ergens goedgemaakt worden. Vandaag waren we aardig dichtbij, maar lukte het dus niet. Komende weken spelen we tegen de nummer twee en drie. Zou toch lekker zijn om daar punten van te pakken. We hebben vandaag gezien dat het mogelijk is!